شهردار منطقه 12 در جمع بازاریان در مسجد امام خمینی (ره) حاضر شد و به آنها در مورد اقدامات انجام‌شده در حوزه ایمن‌سازی بازار تهران گزارش داد.

به گزارش سایت خبری ساراپرس؛ ظهر امروز، ۳۰ خردادماه، پس از اقامه نماز ظهر و عصر، جلسه ملاقات مردمی در مساجد شهرداری منطقه ۱۲ که طبق روال دوشنبه‌ها صورت می‌گیرد با حضور امیر یزدی، شهردار منطقه ۱۲ در جمع هیأت امنا، بازاریان و اهالی و کسبه بازار تهران در مسجد امام خمینی (ره) برپا شد.

در این جلسه، یزدی ایمن‌سازی بازار تهران را از مهم‌ترین برنامه‌های شهرداری منطقه بیان کرد و با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در حوزه ایمن‌سازی بازار تهران طی چند ماه گذشته از زمان آغاز دوره جدید مدیریت شهری در منطقه گفت: من به عنوان خادم شما در منطقه ۱۲ تصمیم گرفتم امروز گزارشی از این اقدامات خدمت بازاریان عزیز که سهم زیادی در شکل‌گیری انقلاب، دوران دفاع مقدس و به‌طور کلی عرصه اقتصاد کشور دارند، ارائه دهم.
وی بازار تهران را آبروی نظام و قلب اقتصادی کشور در قلب طهران معرفی کرد و افزود: این محدوده با مشکلات بسیاری روبه‌روست که طی سال‌های اخیر این مشکلات روز‌به‌روز بغرنج‌تر شده‌اند؛ به همین دلیل از آغازین روزهای فعالیتم در سمت شهردار منطقه در این حوزه اهتمام ویژه داشتیم و جلسات مستمری را روزهای چهارشنبه با جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار، منتخبین شما در هیأت امنای بازار و برخی مسؤولان در این حوزه برگزار کردیم؛ چراکه بدون شک، حل مشکلات بازار، بدون بسیج همه دستگاه‌ها و سازمان‌ها ممکن نیست و به همین دلیل شهرداری منطقه تلاش دارد برای اولین‌بار به راهکاری عملی در این زمینه دست یابد.
شهردار قلب طهران، حادثه آتش‌سوزی حاجب‌الدوله در اسفندماه سال گذشته را نقطه عطفی برای تغییر شکل این جلسات به سمت اجرایی‌تر و کاربردی‌ترشدن دانست و از افزایش سطح آن با ریاست فرمانداری تهران و معاونت هماهنگی امور مناطق شهرداری تهران و با عنوان کمیته ایمن‌سازی بازار تهران خبر داد و در انتها بیان کرد: از آن تاریخ به بعد مجموعه استانداری، اداره اوقاف، سازمان میراث فرهنگی، دستگاه‌های خدمات‌رسان مثل آب و فاضلاب، برق، گاز و مخابرات و… نیز برای جلسات که هم‌اکنون سه‌شنبه‌ها به صورت دو هفته یک‌بار در شهرداری منطقه برگزار می‌شود، دعوت شدند و اولین خروجی این جلسات چنانچه شاهد هستید، بازسازی تیمچه حاجب‌الدوله بوده است.
وی با اشاره به محدودیت‌های قانونی نوسازی و ایمن‌سازی در این محدوده ادامه داد: همان‌طور که می‌دانید تنوع نوع مالکیت در بازار نظیر املاک وقفی، املاک اجاره به صورت سرقفلی و املاک میراثی، شهرداری منطقه را با چالش اخذ مجوز از سوی مالک برای رفع خطر از املاک ناایمن روبه‌رو کرده بود و به این ترتیب، رفع موانع قانونی از مهم‌ترین اقدامات در این زمینه به شمار می‌رفت؛ بنابراین با تدابیر و هم‌فکری صورت‌گرفته و کمک ویژه دادسرا و دادستانی تهران مقرر شد، مجوز نوسازی تیمچه حاجب‌الدوله به صورت فوری اخذ شد.
یزدی سپس از الگوبرداری از این اقدام برای ایمن‌سازی دیگر نقاط بازار سخن گفت و بیان کرد: در گذشته، آتش‌نشانی اخطارهایی به بناهای ناایمن می‌داد و تصور بر این بود که برای صدور پروانه نوسازی، شهرداری منطقه، متولی امر است؛ حال آنکه شهرداری، بدون دریافت مجوز از میراث فرهنگی، اوقاف و مالکان به لحاظ قانونی نمی‌توانست پروانه صادر کند؛ به این ترتیب اگر ما اخطار بدهیم و راه را برای نوسازی باز نکنیم، بی‌فایده است؛ بنابراین ضروری است نخست زمینه رفع خطر از جنبه قانونی فراهم شود که این امر در دستور کار کمیته ایمن‌سازی بازار تهران قرار گرفت.
وی افزود: در اولین گام که گام بزرگی محسوب می‌شود، کمیته مصوب کرد، به منظور کاهش بازه زمانی فرایند دریافت استعلام و سرعت‌گرفتن کار صدور پروانه، پس از این سازمان میراث فرهنگی حداکثر ظرف ۵ روز، جواب استعلام‌های شهرداری را بدهد و پاسخ‌ندادن طی این مدت، به منزله بلامانع‌بودن اقدامات شهرداری در این حوزه باشد. این مصوبه به امضای دادستانی تهران رسیده و حکم قضایی به شمار می‌رود.
یزدی در مورد همکاری‌نکردن مالکان برای اخذ مجوز بازسازی نیز گفت: گاهی شاهد هستیم، سقف مغازه‌ای در حال تخریب است یا استحکام تیر چوبی آن از بین رفته و مالک اجازه بازسازی نمی‌دهد. برای این مورد پیش‌بینی شد که نخست با مراجعه مستاجران و صاحبان سرقفلی به مالک و در صورت همکاری‌نکردن وی، ارجاع به دادسرا با هماهنگی شهرداری منطقه، مجوزهای لازم برای بازسازی اخذ شود.
وی در نهایت در مورد املاک وقفی نیز تشریح کرد: در این مورد نیز ریاست سازمان اوقاف به طور کامل پای کار آمد و هم‌اکنون با حضور نماینده رسمی این سازمان در جلسات، ما دیگر دغدغه‌ای برای اخذ مجوز از اوقاف در مورد املاک ناایمن نداریم.
شهردار منطقه ۱۲ در ادامه با اشاره به سراهای پرخطر که طبق آمار، هشت سرا اعلام شده، افزود: به پیشنهاد دادستانی تهران در مورد این سراها به صورت موردی و مصداقی در جلسات بحث خواهد شد که تا امروز در مورد چهار سرا شامل سرای مولاعلی کنی، سرای اتفاق، سرای سیدولی و سرای میرزا اسماعیل بحث و بررسی صورت گرفته و تصمیمات خوبی اتخاذ شده است.
ایمن‌سازی مسیرها به‌ویژه زیرطاقی‌های بازار، انباشت زباله و املاک مخروبه، مسائل حمل و نقل و ترافیک، ساماندهی حاملان چرخ‌دستی، ساماندهی دست‌فروشان و ایجاد روزبازارها و… از دیگر موضوعات طرح‌شده در این جلسه بودند که به گفته یزدی در دستور ویژه کمیته بازسازی بازار قرار دارند و به آنها رسیدگی خواهد شد.