چگونه یک فرد می‌تواند از گزارشگری، به هدایت تمام تیم خبرنگاری، تغییر جایگاه بدهد؟ نشریه The Fix با ده‌ها مدیر رسانه‌ای مصاحبه کرده است که بیشترشان گفته‌اند کار خود را با خبرنگاری آغاز کرده‌‌اند.

بسیاری‌‌ از خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای، بعد از تجربه‌های خوب و بد زیاد آموخته‌اند که خبرنگاران خوب، لزوماً مدیران خوبی نیستند. اما برخی از آنها می‌توانند مدیران خوبی هم باشند، به‌ویژه آنها که آموزش‌های خوبی دیده‌اند. بسیاری از ویژگی‌هایی که از یک فرد، خبرنگار خوبی می‌سازد، مثل حس کنج‌کاوی و مهارت‌های ارتباطی، برای پُست‌های مدیریتی هم مهمند.

چگونه یک فرد می‌تواند از گزارشگری، به هدایت تمام تیم خبرنگاری، تغییر جایگاه بدهد؟ نشریه The Fix با ده‌ها مدیر رسانه‌ای مصاحبه کرده است که بیشترشان گفته‌اند کار خود را با خبرنگاری آغاز کرده‌‌اند. پنج نکته‌ای را که از مسیر شغلی این افراد آموخته‌ایم، در این جا با شما در میان می‌گذاریم:

۱- برای پیشرفت شغلی، ابتکار عمل داشته باشید و ورای الگوهای متعارف بیاندیشید

برای ترفیع، باید فعال باشید و خلاقیت داشته باشید. برد ولورتون(۱)، مدیر تحریریه شبکه رسانه‌ای HubSpot پیشنهاد می‌کند که قبل از پرش به سکوی مدیریت، از فرصت‌های مدیریتی پایین‌تر شروع کنید، فرصت هدایت افراد را مغتنم بشمارید و وقتی تیم کاری در جریان فرآیند برنامه‌ریزی راهبردی است، دست‌ خود را بلند کنید و در آن سهم بگیرید. این‌گونه، می‌توانید کار خود را در جایگاه مدیریت بیازمایید.

یک توصیه کاربردی از توماس سیمات(۲) که به‌عنوان مدیر طرح‌های تحریریه و توسعه در شبکه یورونیوز کار کرده است، این است که برای یک طرح جدید، پول پیدا کنید، مثلاً با هدایت درخواستی برای کمک مالی. وقتی به تأمین مالی یک طرح کمک کنید، همکاری شما، طبیعتاً باعث خواهد شد که مسئولیت نظارت بر آن طرح، به شما واگذار شود.

در سطح فیلسوفانه‌تر، راجو ناریسِتی(۳)، مدیر انتشارات شرکت McKinsey، توصیه می‌کند که فراتر از الگوی تلاقی تحریریه، تجارتف تولید و فن‌آوری، استقبال کنید.

۲- به‌عنوان مدیر، از وقتتان مایه بگذارید و مایل باشید به دیگران کمک کنید

کیت بولونگارو(۴) که مدیر یک تیم سی نفره با تمرکز بر پوشش خبری اروپا در رسانه MLex Market Insight است، باور دارد که یک مدیر خوب، باید «قلب یک معلم» را داشته باشد. مربی‌گری برای اعضای جدید تیم، بخش بزرگی از کار مدیریت است: «باید مایل باشید که بر روی افراد سرمایه‌گذاری کنید، تجربیات خود را با سخاوت در اختیار دیگران بگذارید و راه‌هایی را برای کمک به آنها بیابید.» برد ولورتون، مدیریت و تدریس را به صورت مستقیم‌ با هم مقایسه می‌کند: من از یک خانواده معلم‌پرور می‌آیم. مادرم معلم بود و برادرم استاد دانشگاه است. آموزگاران مایلند به دیگران کمک کنند. من هم احساس می‌کنم یک قسمت از وجودم می‌خواهد که به تیم‌ها و به ارتقای آنها کمک کنم.

۳- بیاموزید که به‌جای خود، دیگران را ببینید

خبرنگاران برجسته، در کانون توجه قرار دارند. گزارش شما، برند شماست و دیدن نام‌تان یک گزارش خوب، هیجان‌آور است. اما برعکس، دبیران و مدیران، برای پرورش استعدادها، بهبود کار دیگران و ایجاد فضایی که دیگران در آن بدرخشند کار می‌کنند. کیت بولونگارو به خبرنگارانی که پُست‌های مدیریتی را برعهده می‌گیرند توصیه می‌کند که آماده باشند «خود را نادیده بگیرند»: «خبرنگاران عادت دارند که وقتی گزارش بزرگی تهیه می‌کنند و یا کاری را به خوبی انجام می‌دهند، به آن ببالند، در حالی که سردبیران و مدیران، بیشتر در پشت صحنه کار می‌کنند.»

۴- علایق متنوعی برای خود ایجاد کنید

هرچه نقش مدیریتی بالاتری داشته باشید، به‌ همان اندازه به مجموعه مهارت‌های بیشتری نیاز دارید. راجو ناریسِتی می‌گوید که تلاش می‌ورزد کارش «چند سانتی متر عمیق، اما چند کیلومتر وسیع» باشد؛ اشاره به این‌که در مسائل زیادی دخیل است، اما در همه آنها تخصص ندارد. ناریستی بر این عقیده است که رهبران باید به جای تمرکز بر تخصص در یک زمینه، علایق متنوع و آگاهی گسترده داشته باشند. این‌که بتوانید با داشتن آگاهی در موارد مختلف، مفاهیم به‌ظاهر نامربوط را به هم پیوند دهید و الگوهای گسترده را شناسایی کنید، مزیت بزرگی محسوب می‌شود. به گفته ناریستی «شما معمولاً همکارانی دارید که در یک موضوع خاص تخصص دارند و می‌توانید در زمینه آن موضوع به آنها مراجعه کنید. آنچه همیشه ندارید، دسترسی به کسانی است که درباره مطالب متنوع بسیار، اطلاعات عمومی داشته باشند.»

۵- به مهارت‌های روایت‌گری خود تکیه کنید

گربرت فان لونن اشاره می‌کند که خبرنگاران، ذاتاً روایت‌گرند؛ مهارتی که به همان اندازه برای مدیریت اهمیت دارد. او می‌گوید: «می‌دانم که اهداف مشخص و شاخص‌های کلیدی برای عملکرد (KPIs) داریم، اما اینها، لازمه مدیریت نیستند. راز مهم مدیر بودن، روایت‌گری است. کجا می‌رویم؟ چرا و چگونه؟ کجا فرصت تغییر یا بهبود داریم؟ برای رسیدن به هدف، از دیگران چه انتظاری دارم؟ مدیریت، شباهت زیادی به داستان‌سرایی و روایت‌گری دارد و این توانایی، در خبرنگاری و مدیریت به یک اندازه مهم است.»

۱-Brad Wolverton

۲-Thomas Seymat

۳-Raju Narisetti

۴-Kait Bolongaro

۵-Gerbert van Loenen

انتهای پیام/ منبع: پیام کنفرانس به نقل از ijnet

  • منبع خبر : payameconference.ir