به گزارش سایت خبری ساراپرس به نقل ازخبرگزاری دانشجو؛ بزرگترین متخصصان و پزشکان عالى مقام بین المللى بر این باورند که حرکات نماز (خم و راست شدن ملایم) در سجود و رکوع مى تواند یکى از راههاى مهم درمان بیمارىهاى دیسکوپاتى یا بیماردى دیسک ناحیه کمر باشد.
رکوع و قیام نماز در تقویت عضلات پشت و معده اثر بسزایى داشته و آنچه از مواد چربى و پیه که در جداره معده باقى مانده است، بکلى از بین مى برد.
و مهمترین فایده سجود نیز این است که هم عضلات ران و ساق پا را تقویت مى نماید و هم در وصول خون به اعضاء و نواحى بدن کمک مى کند و نیروى جداره معده را نیز افزایش مى دهد و فعالیت و حرکات امعاء نیز تقویت مى گردد، یکى دیگر از فواید سجود (البته اگر سجده بطور صحیح انجام گیرد) این است که از بزرگ شدن شکم و ورم معده که بر اثر فشرده شدن عضلات آن بوده و خود بیمارى بزرگى محسوب مى شود، جلوگیرى خواهد کرد.
دکتر مصطفى حفار متخصص امراض دستگاه هضم و عضو تحقیقات علمى مجلس شوراى ملى لبنان واستاد دانشکده طب فرانسه. راجع به فواید ضمنى رکوع و سجود در نماز مى گوید:
رکوع در تقویت عضلات دیواره شکم بسیار مفید است و به جمع شدن معده کمک مى کند و آن را در کار هضم یارى مى دهد و روده ها برایشان دفع فضولات هضمى به صورت طبیعى، آسان مى شود.
و اما سجود باعث رانده شدن هوا از میان معده به دهان مى شود و دشوارىهاى هضم و انعکاسات قلبى را برطرف مى سازد، پزشکان نشستن به صورت سجده در نماز را براى درمان جمع شدن خون در پایین شکم بانوان که ناشى از پشت درد است، توصیه مى کنند.
دکتر فارس عازورى متخصص بیماریهاى اعصاب و مفصل از دانشگاهاى آمریکا مى گوید: نماز مسلمانان رکوع و سجودش عضلات پشت را تقویت و حرکات ستون فقرات را نرم مى سازد و امراض عصبى و عضلانى را آرامش مى بخشد بخصوص اگر نماز را از سن نوجوانى بپا دارند، نیرو و استحکامى در برابر بیمارى هایى مى یابند که درنتیجه ضعف عضلانى مجاور ستون فقرات عارض مى شود آنچه باعث این ضعف مى شود، انوار بیمارىهاى عصبى است که موجب دردهاى شدید و تشنج عضلانى است.
اخیراً بعضى از دانشمندان براى تقویت عضلات تمرین هایى معین کردهاند که برخى از آنها شبیه به حرکات نماز است.
دکتر دیاب و دکتر قرقوز در باره فواید طبى سجود چنین مى گویند: پایین آمدن سر به هنگام سجود منجر به احتقان خون در رگهاى خونى مغز مى شود و هنگامى که سر به صورت ناگهانى به طرف بالا مى رود، فشار داخل رگها کاهش مى یابد و این حرکت در هر رکعت نماز شش بار در رکوع و سجود تکرار مى شود یعنى ۱۰۲ بار در شبانه روز و این حالت در حالى است که انسان فقط نمازهاى واجب را به جا آورد.
ولى اگر علاوه بر نمازهاى واجب، نمازهاى مستحب (نوافل) رانیز به جا آورد این رقم به ۲۱۶ بار در شبانه روز و ۶۴۸۰ بار در ماه بالغ مى شود که در هر حرکتى رگهاى خونى منقبض و منبسط شده و بر نرمى و قدرت جداره و عضلات آن افزوده مى شود.
البته نباید آرامش روحى و صفاى ذهنى حاصل از نماز را نادیده گرفت. تکرار این حالات چند بار در روز موجب مى شود مغز به شکل مطلوبتر و بهتر به فعالیت خود ادامه داده و تفکر به نحو احسن صورت پذیرد.
دو پزشک سابق الذکر در جایى دیگر مى گویند: در حقیقت نماز هم عبادت است و هم ورزش بدنى و روحى … و مى توان ادعا کرد که قرآن در تطبیق ورزشهاى سبک که امروزه به ورزشهاى سوئدى معروفند، پیشتاز بوده است.
آنچه ورزش نماز را از سایر ورزش ها ممتاز مى نماید: توزیع مناسب آن در شبانه روز است «انّ الصلوه کانت على المؤمنین کتاباً موقوتاً» «نساء: ۱۰»
دانشمندان نیز ثابت کردهاند بهترین نوع ورزش، ورزشى است که تکرار شود و در طول اوقات روز توزیع گردد و خسته کننده نباشد و انجام آن براى هرکس امکان پذیر باشد، که تمام این ویژگى ها در حرکات نماز فراهم است.
فواید ورزشى نماز را مى توان به شرح ذیل خلاصه نمود:
– تحریک عضلات بدن و تمام مفاصل، حتى مفاصل ستون فقرات در هر رکعت با علم به این که نمازهاى یومیه ۱۷ رکعت بوده نوافل نیز به آن اضافه مى گردد.
– نشاط بخشیدن به کار قلب و دستگاه گردش خون.
– بهبود فعالیتهاى مغزى به دلیل کمک به تغذیه بهتر آن.
– تقویت جداره شریانهاى مغزى و حفظ حالت ارتجاعى آنها که در نتیجه آن، در مقابل پاره شدن و خون ریزى مقاوم خواهند شد.
– آماده کردن بدن براى مقابله با پیشامدها و حالتهاى ناگهانى که ممکن است بسیارى از مردم دچار آن شوند؛ مثل سرگیجه و سیاهى رفتن چشم و بیهوشىهاى زودگذر.
– آرامش روحى و اعتماد به نفس. «اسلام و علم جدید و طب در قرآن»
Sunday, 6 October , 2024