بازی ویدئویی نوعی سرگرمی تعاملی است که توسط یک دستگاه الکترونیکی مجهز به پردازشگر یا میکرو کنترلر انجام می‌شود. تعداد مخاطبان بازی‌های ویدئویی در سال‌های گذشته افزایش چشمگیر داشته و بازی‌های ویدئویی به پر طرفدار ترین سرگرمی تاریخ بشر تبدیل شده‌است. موفقیت در ورزش‌های الکترونیک به استعدادها و مهارتهای خاصی نیاز دارد. توانایی عکس‌العمل سریع […]

بازی ویدئویی نوعی سرگرمی تعاملی است که توسط یک دستگاه الکترونیکی مجهز به پردازشگر یا میکرو کنترلر انجام می‌شود. تعداد مخاطبان بازی‌های ویدئویی در سال‌های گذشته افزایش چشمگیر داشته و بازی‌های ویدئویی به پر طرفدار ترین سرگرمی تاریخ بشر تبدیل شده‌است.

موفقیت در ورزش‌های الکترونیک به استعدادها و مهارتهای خاصی نیاز دارد. توانایی عکس‌العمل سریع و دقیق و تفکر راهبردی مهمترین توانمندی‌های یک ورزشکار الکترونیک موفق هستند.

اهمیت بازی‌های ویدئویی

  • تأثیر گذاری: تأثیرگذاری بالای این‌گونه بازی روی مخاطب، این بازی‌ها را به یک ابزار با استعداد بسیار بالا برای آموزش، آگهی، ترویج مذاهب، سوءاستفاده سیاسی، تبدیل کرده‌است. بسیاری از دولت‌ها بعضی بازی‌های ویدئویی را به دلیل احتمال تحریک کودکان و نوجوانان و ترویج خشونت برای سنین زیر ۱۸ سال محدود کرده‌اند.
  • سود آوری: امروزه صنعت بازی‌های ویدئویی به یک عرصه سودآور تبدیل شده‌است و شرکت‌های بزرگ تولیدکننده این‌گونه بازی‌ها هر سال سود هنگفتی به دست می‌آوردند، به گونه‌ای که در سال ۲۰۰۴ میزان سود خالص سالانه به دست آمده از صنعت بازی‌های ویدئویی به مرز ۱۰ میلیارد دلار رسید و سود حاصل سالانه به دست آمده از هالیوود (نه و نیم میلیارد دلار) را پشت سر گذاشت.
  • سرگرم‌کننده بودن: بازی‌های ویدئویی بر خلاف بیشتر سرگرمی‌های دیگر، تعاملی بوده و از این رو جذاب‌تر هستند.
  • اعتیاد: عده‌ای از محققین بازی‌های ویدئویی را اعتیادآور و خطرناک قلمداد می‌کنند. هر چند این مسئله ثابت نشده‌است؛ اما شواهد موجود نشان می‌دهد تعدادی از علاقه‌مندان به بازی‌های ویدئویی به طرز غیرطبیعی به این سرگرمی وابسته شده و از زندگی عادی خود بازمی‌مانند
  • پیشگیری از بیماری: بر اساس پژوهش دانشگاه کینگز لندن، کسانی (به ویژه افراد بالای شصت سال) که دست کم پنج بار در هفته به بازی‌های «تقویت فکری» شامل استدلال و حل مشکلات می‌پردازند به‌طور چشمگیری، کمتر دچار بیماری آلزایمر می‌شوند.
  • توانبخشی: در گونه ای از بازی های جدی تحت عنوان بازی های توانبخشی، مکانیک بازی به نحوی طراحی می شود که حرکات فیزیکی که بازیکن در جهت انجام بازی انجام می دهد به نوعی تمرین توانبخشی محسوب می شود.
  1. تأثیرات مثبت بازی‌های رایانه‌ای:
  2. یادگیری را آسان و توجه کودکان را جلب می‌کند.
  3. کاربران برای اینکه نقش‌های یک بازی را یاد بگیرند به مهارت‌های گوناگونی نیاز دارند که شاخص‌ترین آن‌ها مهارت حل مسئله‌است.
  4. باعث افزایش دقت دیداری وتفکر خلاق می‌شود.
  5. با استفاده از برنامه‌های بسیار متنوعی که در بازار وجود دارند به کودکان امکان می‌دهد تا نقاشی‌ها یا داستان‌هایی را خلق کنند.
  6. کودک بدون کثیف کردن لباس‌ها و اطراف می‌تواند به راحتی نقاشی بکشد و رنگ‌ها را عوض کند.
  7. مفاهیم و مبانی ریاضیات را با کمک شکل‌های مختلف و ساده به کودک آموزش می‌دهد.
  8. به عقیده پزشکان بازی‌های سودمند باعث می‌شوند که کودکان کمتر به مسکن نیاز داشته باشند.
  9. بازی‌های رایانه‌ای بچه‌ها را وارد دنیایی می‌کند که کنترلش در دست آنهاست و به همین دلیل آن‌ها از این بازی لذت می‌برند.
  10. وسیله‌ای برای پر کردن اوقات فراغت کودکان است. بازی خیلی خیلی مفید است

از مهمترین ابزارهای ساخت بازیهای کامپیوتری دانش انیمیشن و ابزارهایی از این دست است. امروزه جایگاه انیمیشن در کشورمان رو به پیشرفت است و این پیشرفت هرچند با کشورهای پیشرو در این زمینه فاصله بسیار دارد؛ ولی با تلاش و همت متولیان امر می ­توان به ارتقای آن کمک کرد تا به جایگاه مطلوب برسد. در این میان طی چند سال گذشته، انیمیشن­ های تولیدی در حوزه کودک و نوجوان، توانسته است در کشورمان با موضوعات متنوع، جایگاه خود را در بین این قشر از جامعه که تعدادشان هم کم نیستند، پیدا کند و با روند ساخت و تولید آن، جایگزین مناسبی برای نمونه­ های مشابه خارجی باشد که البته در بازار به وفور یافت می­ شوند.

مهمترین مقولاتی نیز که در این فرایند مورد بهره برداری قرار می گیرند، بازیهای کامپیوتری با موضوع جنگ و انیمیشنهای داستانی در ارتباط با این مقوله است.در ساخت فیلم­­ های بلند سینمایی در حوزه جنگ، در دهه­ ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ آثار خوبی ساخته شد. ولی پس از آن تعداد فیلم ­های تولید شده، کم و کمتر شده است. شاید در حال حاضر، یکی از دلایل عدم ساخت این گونه فیلم ­ها، هزینه­ های بالای تولید آن باشد که دست­ اندرکاران سینما رغبتی به ساخت فیلم­ های جنگی ندارند.
از دیگر عوامل می ­توان به عدم پشتیبانی مناسب نهادهای فرهنگی برای تولید این­گونه فیلم ­ها اشاره کرد و این­که مشوق ­های لازم از سوی مسئولین ارایه نشده است و این امر موجب شده تا کارگردانان فیلم­ های سینمایی جنگی در دهه ­های گذشته که آثار بسیار تأثیرگذاری تولید کرده بودند، به سمت ساخت فیلم­ هایی با ژانرهای دیگر بروند.

به هر حال باید از ظرفیت­ های بالای سینما و تلویزیون در این زمینه استفاده کرد و خلاء موجود در این رابطه را با شیوه­ ها و شکل­ های دیگری پر کرد. یکی از این راه­ها تولید و ساخت مجموعه ­های انیمیشنی در حوزه جنگ است که کمک فراوانی به توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه می­ نماید­. همچنین ساخت آن مقرون به صرفه ­تر نسبت به ساخت فیلم­ های بلند سینمایی جنگی است و از سویی با تولید انیمیشن­ های جذاب، علاوه بر جذب قشر نوجوان و جوان که هدف اصلی دست اندرکاران است، دیگر اقشار جامعه را هم می ­تواند در بر بگیرد.

با توجه به ویژگی ­های مجموعه ­های انیمیشنی که شامل اجرای ایده­ های پرخرج و تصویربرداری از موضوعات دور از دسترس و تصویر کردن امکانات غیر ممکنمی ­باشد؛ موجب شده است دست ­اندرکاران و کارگردانان، برای ساخت و تولید انیمیشن با موضوعات مختلف، ترغیب شوند.

یکی از نمونه ­های ساخت انیمیشن جنگی را می ­توان به فیلم « درست مثل یک پل» که به سفارش مؤسسه فرهنگی و هنری صبا تولید شده است، اشاره کرد که در این انیمیشن، کاراکترها کمی باورپذیرتر شده­ اند و فیلنامه نویس کمی از فضای اصلی موضوع فراتر رفته و آیتم ­های دیگری را به موضوع فیلم اضافه کرده است تا فیلم جذاب­ تر شود. از دیگر موارد، مجموعه انیمیشن سه بعدی «دلاوران خلیج فارس» است که در مؤسسه فرهنگی و هنری صبا تولید شده است و مربوط به خاطرات افسران و پرسنل نیروی دریایی و هوایی در طول هشت سال دفاع مقدس است.

برای تولید و ساخت یک انیمیشن جنگی موفق، باید علاوه بر داشتن فیلنامه قوی که بر اساس اطلاعات درست و دقیق تنظیم شده است، نیاز به افراد متخصص و آشنا به کار انیماتوری است. مضاف بر این­که همه عوامل از جمله کارگردانی، قصه، موسیقی، دوبله و غیره باید دست به دست هم داده تا یک مجموعه کامل به وجود آید.

بنابراین ضروری است، مسؤولین فرهنگی به خصوص نهادهای مرتبط با موضوع دفاع مقدس همچون بنیاد حفظ و نشر ارزش­ های دفاع مقدس با همکاری رسانه ملی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با فراهم نمودن شرایط و امکانات لازم و اختصاص بودجه مناسب، زمینه پیشرفت ساخت و تولید انیمیشن­ های جنگی را در داخل  کشورمان به وجود آورند.

انتهای پیام/ منبع: ارتباط امروز

  • منبع خبر : ertebatemrooz.ir